Schäfer, J., Eichele, L., Wagner, M., Oellig, C. Analyse von MOSH/MOAH in trockenen Lebensmitteln mittels pSPE-UV/FLD und pSPE-GC-FID, Arbeitstagung Süd-West, 18. − 19. März 2025, Freiburg, Deutschland
Hölzle, E., Becker, L., Breitling-Utzmann, C., Oellig, C. Einblicke in die Acrylamid-Exposition und -Bildung mit Fokus auf samenhaltige Kekse und Tafeloliven, Arbeitstagung Süd-West, 18. − 19. März 2025, Freiburg, Deutschland
Oellig, C. Screening methods based on planar chromatography for modern food analysis, 26th International Symposium for High-Performance Thin-Layer Chromatography (HPTLC 2024), 09. − 11. September 2024, Budapest, Hungary
Rachel Vykukal, Anastasia Gabiger, Helen Whelton, Martin Pitts, Lucy Cramp, Simon Hammann: simmering fruit, beans, and honey in the lab: experimental lipid results from rarely identified plant-based resources in organic pottery residues, EAA 2024 conference, 24. – 31. August 2024, Rome/Italy
Anne Zartmann, Jean-Marie Galano, Simon Hammann: Analysis of core bound aldehydes in heat-treated edible oils, 5th International Symposium on Lipid Oxidation and Antioxidants, 08. – 10. July 2024, Bologna/IT
Simon Hammann, Anastasia Gabiger, Anne Zartmann: Quality, authenticity and safety of food revealed through detailed lipid analysis, Analytica Conference 2024, 09. – 11. April 2024, Munich/Germany
Schöpf, A., Oellig, C., Granvogl, M. Formation of furan and furan derivatives in model systems and food products, ACS (American Chemical Society) Spring 2024, 17. − 21. March 2024, New Orleans, Louisiana, USA, hybrid
Kramp, S., Oellig, C., Granvogl, M. Enhancing sensory quality of Golden Delicious apple brandies: Identification of key aroma compounds for distillation parameter optimization, ACS (American Chemical Society) Spring 2024, 17. − 21. March 2024, New Orleans, Louisiana, USA, hybrid
Schöpf, A., Oellig, C. Bildung von Furan-Verbindungen in Gemüsebreien, Arbeitstagung Süd-West, 05. − 06. März 2024, Kaiserslautern, Deutschland
Kramp, S., Oellig, C. Verbesserung der sensorischen Qualität von Apfelbränden der Sorte Golden Delicious: Analyse von Aromastoffen während des Herstellungsprozesses zur Optimierung der Destillationsparameter, Arbeitstagung Süd-West, 05. − 06. März 2024, Kaiserslautern, Deutschland
Schöpf, A., Granvogl, M., Oellig, C. Modellsysteme zur Bildung von Furan-Verbindungen, Lebensmittelchemische Gesellschaft, Arbeitstagung Süd-West, 28. − 29. März 2023, Karlsruhe, Deutschland
Schuster, K., Oellig, C. Analytik von E 472-Emulgatoren mittels Hochleistungsdünnschichtchromatographie, Lebensmittelchemische Gesellschaft, Arbeitstagung Süd-West, 28. − 29. März 2023, Karlsruhe, Deutschland
Hölzle, E., Oellig,C., Granvogl, M. Acrylamide mitigation: a comparison between potato chips and vegetable chips, ACS (American Chemical Society) Fall 2022, 21. − 25. August 2022, Chicago, Illinois, USA, hybrid
Oellig, C. Planar solid phase extraction (pSPE) – a new separation concept for the screening analysis of residues and contaminants, 25th International Symposium for High-Performance Thin-Layer Chromatography 2022 (HPTLC 2022), 28. June − 01. July 2022, Ljubljana, Slovenia
Wagner, M., Oellig, C. Einsatz der planaren Festphasenextraktion (pSPE) als Screeningmethode für die Analyse von MOSH und MOAH in Lebensmitteln und Lebensmittelverpackungen, Lebensmittelchemische Gesellschaft, Arbeitstagung Süd-West, 29. − 30. März 2022, online
Oellig, C. Planare Festphasenextraktion (pSPE) – ein neues Trennkonzept zur Screening-Analyse für Rückstände und Kontaminanten, 49. Deutscher Lebensmittelchemikertag 2021, 30. August − 1. September 2021, online
Oellig, C. Planar solid phase extraction – a new screening concept for the analysis of residues and contaminants in food, 48th International Symposium on High-Performance Liquid Phase Separations and Related Techniques (HPLC 2019), 16. − 20. June 2019, Milan, Italy
Link, K., Oellig, C., Schwack, W. Charakterisierung diverser kommerzieller Emulgatoren auf Basis von Fruchtsäureestern von Mono- und Diglyceriden von Speisefettsäuren, Lebensmittelchemische Gesellschaft, Arbeitstagung Süd-West, 05. − 06. März 2019, Stuttgart-Hohenheim, Deutschland
Oellig, C. Planare Festphasenextraktion – ein neues Screening-Konzept für Rückstände und Kontaminanten in Lebensmitteln, 47. Deutscher Lebensmittelchemikertag 2018, 17. − 19. September 2018, Berlin, Deutschland
Oellig, C. Planar solid phase extraction – a new screening concept for the analysis of residues and contaminants in food, International Conference on Environmental & Food Technology (ISEAC 40), 19. − 22. June 2018, Santiago de Compostela, Spain
Wagner, M., Oellig, C. Screening von MOSH und MOAH mittels planarer Festphasenextraktion und anschließender Gaschromatographie (pSPE–GC), Lebensmittelchemische Gesellschaft, Arbeitstagung Süd-West, 06. − 07. März 2018, Gießen, Deutschland
Oellig, C. Ergot and ergot alkaloid screening methods by pSPE–FLD and HPTLC–FLD/MS, 8th International Symposium on Recent Advances in Food Analysis (RAFA 2017), 07. − 10. November 2017, Prague, Czech Republic
Oellig, C. Screening methods for ergots by HPTLC–FLD/MS, 23rd International Symposium for High-Performance Thin-Layer Chromatography 2017 (HPTLC 2017), 05. − 08. July 2017, Berlin, Germany
Oellig, C. Ricinolsäure als chemischer Marker für Mutterkornkontaminationen in Roggen – Schnelles Screening mittels HPTLC–FLD, Lebensmittelchemische Gesellschaft, Arbeitstagung Süd-West, 07. − 08. März 2017, Sigmaringen, Deutschland
Oellig, C., Melde, T. Screening for total ergot alkaloids in rye flour by planar solid phase extraction coupled to fluorescence detection and mass spectrometry, International Conference on Environmental & Food Technology (ISEAC 39), 19. − 22. July 2016, Hamburg, Germany
Oellig, C., Schwack, W. Einsatz der planaren Festphasenextraktion (pSPE) – Ein schnelles Screening für Mutterkornalkaloide in Roggen mittels HPTLC–FLD und HPTLC–MS, Lebensmittelchemische Gesellschaft, Arbeitstagung Süd-West, 08. − 09. März 2016, Freiburg im Breisgau, Deutschland
Oellig, C., Schwack, W. Planare SPE und µL-FIA–TOFMS – ein schnelles Screening für die Rückstandsanalytik, GDCh-Kurs 656/15: Neue analytische Methoden und rechtliche Vorgaben in der Pestizidanalytik, 29. September 2015, Frankfurt am Main, Deutschland
Oellig, C., Schwack, W. Planare SPE und µL-FIA–TOFMS – ein schneller Screening-Ansatz für die Rückstandsanalytik, 43. Deutscher Lebensmittelchemikertag 2014, 22. − 24. September 2014, Gießen, Deutschland
Schwack, W., Oellig, C. Planar SPE coupled to flow injection TOFMS analysis – a rapid pesticide screening tool, 22nd International Symposium for High-Performance Thin-Layer Chromatography 2014, 02. − 04. July 2014, Lyon, France
Schwack, W., Oellig, C. Planar solid phase extraction – a new clean-up concept in multi residue analysis of pesticides, 21st International Symposium for High-Performance Thin-Layer Chromatography 2011, 06. − 08. July 2011, Basel, Switzerland
Oellig, C., Schwack, W. HPTLC–HPLC–MS – ein neues Clean-up Konzept in der Rückstandsanalytik von Pestiziden, 39. Deutscher Lebensmittelchemikertag 2010, 20. − 22. September 2010, Stuttgart-Hohenheim, Deutschland